Vanliga frågor om bröllopsfotografering

Vad kostar det att anlita dig som bröllopsfotograf?

Priset avgörs av hur stor del av dagen ni önskar ha med mig. En annan del av kostnaden är redigeringen/efterbehandlingen av bilderna (som naturligtvis är inräknat i priset). 

Jag har inga färdiga paket eftersom varje bröllop är unikt och varje brudpar har individuella önskemål. Man kan enklast säga att jag har tre priskategorier. Det minsta paketet startar på 13.000 kr och innefattar kortare porträttfotografering och vigsel. Mellanpaketet, som också är det som flest väljer, innebär en halvdags fotografering (porträtt, vigsel och inledning av festen) och startar på 18.000 kr. Och det största paketet täcker större delen av er bröllopsdag och startar på 29.000 kr. 

Jag tar 2000 kr i bokningsavgift som betalas inom en månad efter att ni bokat mig och resterande del av beloppet betalas när ni fått bilderna levererade och är nöjda med er leverans.

Vad ingår i en bröllopsfotografering?

Om ni anlitar mig som er bröllopsfotograf ingår först och främst en planeringsträff (någon månad innan bröllopet), där vi lär känna varandra och går igenom era önskemål. Jag levererar alltid era bröllopsbilder digitalt på USB-minne, med både högupplösta (för tryck och framkallning) och lågupplösta (för digital spridning) bilder. Bildleveransen tar vanligtvis 6-8 veckor, men redan dagen efter bröllopet får ni några utvalda smakprov som ni kan dela i sociala medier (om ni vill). Backup av bilderna ingår också i upp till ett år efter bröllopet. 

Önskar ni framkallning efter förstoringar av bilderna kan jag hjälpa er med det mot extra avgifter. 

Hur många bilder får vi?

Det beror helt på hur stor del av dagen jag varit med. Men det brukar vanligtvis bli hundratals bilder från så många olika miljöer som vi hunnit med. Och har jag varit med på vigsel, mingel och fest, så blir det ännu fler bilder! Jag försöker smyga runt som en fluga på väggen och få så många naturliga bilder på er familj och vänner som möjligt.

Var är du verksam?

Jag bor i Bankeryd (utanför Jönköping) och fotograferar vanligtvis bröllop i Jönköping med omnejd. Jag har stenkoll på många fina fotoplatser i krokarna runt Jönköping, Bankeryd, Habo, Mullsjö, Huskvarna, Kaxholmen, Skärstad, Ölmstad och Gränna. Men jag fotograferar såklart även bröllop i övriga delar av Småland och resten av Sverige också. Om bröllopet är utanför Jönköping tillkommer resekostnader och eventuellt även kostnad för hotellövernattning.

Vi är väldigt osäkra på vad vi vill ha för bröllopsbilder och/eller känner oss obekväma framför kameran, hur gör vi då?

Ingen fara! Jag har fotograferat över 100 bröllop sedan 2006 och är ganska rutinerad vid det här laget. Ni kan lita på att jag guidar er rätt under fotograferingen. På vår planeringsträff innan bröllopet går vi igenom alla detaljerna. Och behöver ni en provfotografering, för att öva lite inför den stora dagen, så löser vi det också. Jag skulle säga att jag är ganska bra på att få brudparen att slappna av framför kameran. Ibland får ni kanske räkna med ett och annat göteborgsskämt 🙂 

Har ni fler frågor?
Hör av er till mig på daniel@wengel.se eller ring 070-407 28 62, så svarar jag gärna på era frågor.